Bajkasj, del två.

 
Gårdagen var den tröttaste dagen jag upplevt på flera år. Jag är en sådan människa vars hjärna upphör att fungera efter klockan två på natten, sömn är verkligen en stenhård nödvändighet i min värld. Får jag mindre (eller mer) än åtta timmar per natt så försämras min prestation märkbart dagen efter. Så efter att ha dragit renar till åtta på kvällen åkte vi hemåt, när det plötsligt började att spöregna. Vägarna förvandlades till bäcksvarta isbanor och sandbilarna hade ännu inte hunnit täcka alla vägar, speciellt inte upp mot fjällen. Så vi halkade fram till Jokkmokk, stannade där en stund för att invänta sandbilen, sedan begav vi oss hemåt. Tre timmar tog det att ta sig 15 mil, med en paus då vi inte tog oss upp för en backe och fick vänta haha. Usch vilken lång kväll och natt det var. Vi slängde oss i sängen och somnade omgående och när klockan ringde morgonen därpå ville jag bara spontan-avlida på plats.
 
När jag inte drog renar stod jag i hagen med pricklistan och passade då på att fotografera. Ljuset är ju bedrövligt när mörkret fallit, trots strålkastarna, och att fånga renar i fullt språng är allt annat än lätt. Det var skådning fram till tvåtiden på dagen och skymningsljuset gjorde det supersvårt att få till rätt inställningar. Det kändes som att inte en enda ren blev skarp. Nåja, det kommer fler gånger och snart kommer ljuset tillbaka!
 
 
Renarna skulle lastas samma kväll men det blev uppskjutet då lastbilarna inte kunde köra upp till hagarna. Majoriteten stannade kvar över måndagen och även idag för att göra klart. Skiljningarna fortsätter in i januari (ev. februari) innan allt är klappat och klart. Som sagt väntar säkert fler dagar i hagen. Det är ett hårt jobb men superkul att få kvalitetstid med de finaste djuren!

wow vilka bilder!

2016-12-20 | 13:59:05

Måste vara så häftigt att få uppleva ändå :) Jätte fina bilder, även fast det var så mörkt!

2016-12-20 | 18:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: