En dag med renarna

Hej! Jag är just hemkommen från en ledig dag ute i skogen. Mina kinder är väderbitna och jag tror att jag ännu inte återfått full känsel i fingrarna. Klok som jag är har jag en förmåga att glömma vantarna, mest hela tiden. Jag har för ovanlighetens skull filmat lite idag också, tänkte försöka bli något bättre på sådant då jag själv tycker väldigt mycket om just filmer - som komplement till bilderna förstås. Jag vet inte om vlogga kommer bli något för mig men det vore roligt att ge det ett försök i alla fall. I väntan på denna film så har jag klippt ihop en annan, från den där renskiljningen vi var på i oktober tidigare i år. Samtliga filmer är ganska slarviga, jag lyckades skrapa ihop några minuter baserat på ett par "snapchat"-filmer. Jag tänkte inte på att dessa skulle visas just då och därför ligger det inte direkt någon vidare tanke bakom komposition och dylikt, men de duger väl ändå, kanske.
 
Här är den i alla fall, det blir ju i vanlig ordning allra bäst om man ställer in den på 1080p.
 
 
 
Nu ska jag snart hämta upp Micke och sedan ska vi åka till Piteå och äta middag, därefter ska jag eventuellt försöka klippa ihop dagens film och redigera lite bilder.

Börjar med att be om ursäkt för min okunskap, men skulle vilja fråga hur man göra för att hitta, samla ihop och föra renarna till skiljningen?

Svar: Finns flera olika tillvägagångssätt. En del renar bär på GPS och är på så sätt ganska lätta att hitta, i och med att de ofta håller ihop i mindre grupper utspridda på markerna. Är det gott om mat brukar hela flocken stanna på samma mark och då är det såklart lättare att samla dem. Samlingen görs som sagt på flera olika sätt, lite beroende på hur markerna ser ut. Ibland via fot eller med fyrhjuling, är det snö så används skotrar eller skidor. I vissa fall (beroende på ekonomi) används helikoptrar. Även vallhundar brukar hjälpa till att hålla ihop flocken sedan när man flyttar dem till hagarna. :)
frilindgren.blogg.se

2016-11-24 | 15:31:37

Jaaaa, inväntar din vlogg! Kommer bli kalas! Så fint att få följa med på renskiljning också ^^

Svar: Haha ja, vi får se hur det blir! Känns fortfarande helknäppt att stå och prata för sig själv, men det går väl över inom sin tid. :)
frilindgren.blogg.se

2016-11-26 | 23:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: