Höstens kvällsmagi

 
Igår åkte vi ut för att fotografera norrsken, Micke och jag. Det är så otroligt roligt att ha en partner som är (nästan) lika förtjust i fotografering som en själv. Det innebär att man inte verkar helt utomordentligt knäpp som stiger upp före tuppen varje morgon för att fånga solens första strålar, eller stannar uppe långt efter rimlig sovtid för att skåda norrskenets dans på himlavalvet. Det är också så fint att få dela dessa stunder med någon. Stunderna är lika fina, lika obeskrivligt lamslående med eller utan sällskap - men det är få förunnat att kunna krypa in i någons famn och värma sig medan kameran jobbar på med sina långa slutartider. Det blev inte mycket norrsken dock. Vi gick miste om den kraftigare aktiviteten som var några timmar tidigare, men jag känner ingen stress för det. Vi har ju ett helt halvår framför oss med nätter som dessa.
 
Jag har jobbat i tio timmar idag, inkluderat pendlingen har jag varit borta cirka tolv timmar hemifrån. Micke åkte till Marcus i Boden och är gissningsvis kvar där ännu. Om än sambolivet är helt fantastiskt så är det ganska skönt att komma hem, poppa lite popcorn som man får äta helt själv (!!), lägga sig i sängen och slå på en skräckfilm. Speciellt efter dagar som dessa. Jag ser fram emot novemberschemat, där vi har komprimerat mina timmar så att jag jobbar ungefär 6-7 dagar i sträck och sedan är ledig 6-7 dagar. Jag tror att det skulle gynna mig mer, faktiskt. Att vara ledig två dagar i veckan, ibland mindre, känns inte så tillfredsställande. Det känns som att jag försöker pressa in allt jag har i dessa två dagar, bara för att sedan återvända till jobbet lika utarbetad som innan. En sammanhängande ledighet hade tillåtit mig att varva ner och njuta. Vi går dessutom ner i lågsäsong nu - vilket råkar vara min fotografiska högsäsong, så det passar mig ypperligt!
 
Jag har lite saker som händer framöver, i mitt privatliv, framför allt rörande fotograferingen. Väldigt roliga saker som jag verkligen ser fram emot att få dela med mig av någon gång under den närmsta tiden, men jag avvaktar nog ett tag till.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: