Snön är väldigt välkommen nu

 
Jag vill utnämna mig själv som en utav få som hyser en orimligt stark kärlek till vinter, kyla och snö. För mig innebär vintern en förvandling av omgivningen. Naturen blir nästan sju gånger vackrare när det begravs i ett vitt täcke. Det blir ljust och luften blir sådär bitande frisk. När solen väl orkar sig upp över bergen så sprider sig pastellfärgerna över himlen. Det är så otroligt, otroligt vackert att det är fullständigt obeskrivligt. För mig innebär vintern att kunna dra på sig längdskidor och skidra sig genom snötäckta tallskogar. Eller damma av slalomutrustningen för att sedan i eufori susa nerför kalfjället. För att inte tala om rimfrosten och norrskensnätterna. Eller för den delen - skoterkörningen. Jag vet att det har blivit en hel del tjat på sistone från min sida, om hur jag längtar så innerligt till vintern. Men det är verkligen så fint då. Jag som, olikt många andra, får panik av att steka i solen under sommaren föredrar helt enkelt att frysa under vinternätterna med stjärnhimlen så slående klar ovanför mig.
 
Det känns som att första oktober var igår, men snart har vi passerat halva denna månad också. I slutet av oktober så ska vi vara ute ur vår nuvarande lägenhet. Min lägenhet, som jag bott i under drygt två och ett halvt år nu, med utsikt över Kanisberget. Jag har alltid älskat denna utsikt. Trots att det innebär en hisslös färd upp till fjärde våningen och att utrymmet är ganska begränsat. Jag kommer att sakna den, så himla mycket. Våra nuvarande 40 kvadrat kommer att bytas ut mot cirka 60, vilket känns rimligare om man är två. Vår nya lägenhet har ett stort vardagsrum, balkong, ett sovrum, ett kök och en toalett. Trots att vi varit sambo i närmare fem månader nu så känns det mer som att Micke har flyttat in hos mig (vilket var fallet). Nu kommer vi snarare att flytta ihop, tillsammans. Inreda och sådant förfärligt. Jag kan säkert visa bilder på när vi är färdiga med flytten. Vi planerar att pryda väggarna med våra fotografier, så att det blir lite mer personligt på något vis. Inredningsmässigt så är det väl det enda vi är överens om hittills, haha. Det blir nog bra till slut, vi är båda väldigt duktiga på att kompromissa.
 
Min lediga måndag har jag ägnat åt att förbereda bilder inför ett bildspel åt ett företag. Utanför är det ganska trist väder, grå himmel och bladlösa träd. Färglöst. Inspirationslöst, framför allt. Jag sitter i mitt underställ, iförd tjocksockar och med en kopp kaffe i handen. Nöjd ända ut i fingerspetsarna på något vis. Förväntansfull på tiden som kommer framöver.

Du och Micke är så fina ihop ❤ Längtar till att få hälsa på i nya läggan 😚

Svar: Tack Bellis! ❤ Det ser jag verkligen fram emot! :)
frilindgren.blogg.se

2016-10-10 | 13:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: