De magiska morgontimmarna

 
Hösten är ju känd för att leverera oslagbara vyer under de kyliga morgontimmarna. Trots att vi snuddar på slutet av september så har denna månad erbjudit allt från frost och dimma till spektakulära färgbomber. De första jaktveckorna är över och nu återgår jag till att jaga på de få dagarna jag är ledig istället. Vi har i alla fall hunnit stycka och paketera köttet och lagt det i frysen, nu ska köttfärsen bara malas sedan är den älgen avverkad. Det blir mycket slitsamt jobb emellanåt, arbetet efter själva jakten är väl inte det roligaste, men helt klart nödvändigt för att hålla sig med kött i ett år framöver i alla fall.
 
Nu när vardagen är ett faktum igen så får jag nöja mig med fritid varannan helg istället. Under helgen som kommer hade jag hoppats att få tummen ur och dra mig till fjälls, det har inte blivit någon fjällvandring i år överhuvudtaget. Den vecka jag tillbringade till fjälls i sommar blev ju mer stationär då vi inte ens orkade vandra till kalvmärkningshagarna, haha. Så det blir väl lite förberedelser i veckan. Micke åker och nätar röding i helgen så antingen drar jag iväg själv eller så raggar jag med mig en kompanjon. Egentligen är jag lika bekväm med att vandra ensam som att vandra med någon, så det spelar ingen större roll. Alternativet är ju att jaga även denna helg, så vi får se hur jag gör! 
 
Ha det så fint, hörni. Ska njuta av det lilla som är kvar av söndagen innan jag firar min lediga måndag med att dricka oansenliga mängder kaffe. Sakta. Sådär ostressat som jag annars aldrig hinner göra.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: