Låt mig introducera: Nikko

 
Något vi har hållt hemligt nu ett tag är det nya tillskottet - Nikko. Han är en Alaskan Husky på tretton veckor och ska bli en riktig friluftshund. Mycket av den nya tillvaron är givetvis obehagligt och skrämmande, men det går framåt i raska steg. Om än vi har pratat om hund i ganska många månader nu så var Nikko ett rätt spontant köp, men uppfödaren verkar helt fantastisk och likaså hennes resterande 50(!) huskies, så jag har inga tvivel om att detta kommer bli en riktigt fin hund. Det mesta är som sagt främmande i dagsläget men han kommer att bli en väldigt världsvan hund. Först och främst ska vi träna honom till att bli ren-ren, alltså att kunna skilja på annat vilt och renar. Han kommer därför att få följa med till typ varenda skiljning, samling och märkning i närområdet, så att han blir riktigt bekväm med dem. I övrigt kommer han såklart att få följa med när vi åker skidor, kör skoter, fjällvandrar, tältar och så vidare. Framför allt kommer han under vinterhalvåret att få dra mycket, mest mig på skidor. Det ska bli så kul med en ny friluftskompis!
 
På förmiddagen idag for vi hem till mamma. Leo var till en början inte det minsta imponerad, han har trots allt aldrig varit särskilt intresserad av valpar, men det gick snabbt över när vi släppte dem i skogen. Nikko sprang efter Leo, fast sådär klumpigt som bara valpar kan, och hjälpte till att bära runt på pinnar. I skrivande stund ligger han utslagen på köksgolvet, haha. Än så länge är han väldigt, väldigt lugn av sig så jag njuter av det medan jag kan. På lördag åker vi till Nikkos andra hem, Jokkmokk, för att gå på marknaden. Jag som hade planer på att investera i en luhkka men de pengarna gick åt till en hund istället haha. Det ska bli så himla kul att få träffa alla som man inte träffar så ofta, nu när alla samlas inför marknaden. Miljöträning deluxe för Nikkos del dessutom. Är det någon fler som ska dit så hojta till! :)
 
Nu ska jag koka lite kaffe innan monstret vaknar till liv igen.

Åh så fint med en liten vovve! Min kille och jag har också diskuterat hundköp. I så fall skulle vi adoptera en hund som behöver ett hem, så det finns alltså många att välja på. Men det är så svårt att bestämma om vi verkligen är redo för en hund och allt ansvar det innebär. Just nu har vi tiden, men vi vet såklart inte hur framtiden ser ut. Hur tänkte ni?

Svar: Har man aldrig haft hund förr är det ju såklart svårt att veta just hur mycket tid man får offra för en hund och hur den kommer att begränsa en. Nu har både jag och min sambo haft hund i hela våra liv så vi vet just hur mycket ansvar och hur mycket tid man måste lägga ner, dock är vi villiga att offra detta för vår nya livskamrat. Sedan vet man givetvis inte hur framtiden kommer att se ut, men det kommer man ju aldrig att veta, så det minsta man kan göra är ju att vara införstådd i att hunden eventuellt kan komma att förhindra vissa saker i ens liv. Man har kanske inte oändliga möjligheter som annars, eftersom att man i största möjliga mån får anpassa sig efter hundens välmående. Tänk bara till en extra gång och se till att ni skaffar en hundras som passar er livsstil, annars ska det nog gå bra. Det mesta löser ju sig på ett eller annat sätt :)
frilindgren.blogg.se

2017-02-02 | 15:17:14

Men åh, vad söt! :D

Svar: Eller hur! :D
frilindgren.blogg.se

2017-02-05 | 15:48:15

Tusen tack för svar!

2017-02-07 | 15:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: