En heldag i snöstorm

 
Idag packade jag in Leo och längdskidorna i bilen och for ut på sjön en sväng. Det har snöat en decimeter under natten och säkerligen fallit en decimeter till under dagen. Blåsten gjorde att det snöade horisontellt, men det var inget som stoppade mig från att spendera dagen utomhus. Vad är det man brukar säga - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder? Tur man har Haglöfs och Lundhags till sin räddning då. Skidorna bar inte så bra på pudersnön men jag kämpade mig gladeligen fram över sjön. Det kändes som att skidra ut i oändligheten när den täta snödimman skymde bergen på andra sidan. Leo fick springa fritt vid sidan om nu när han är för gammal och sliten för att dra mig på skidorna. Det var magiskt där ute på sjön, vitt så långt ögat kunde nå, omgiven av snöflingor och friska vindar. Två timmar tog det, fram och tillbaka över sjön.
 
 
När vi nått fram till skogsbrynet tog jag av mig skidorna och började gå istället. Snön nådde mig upp till knäna och Leo fick hoppa likt en gasell för att ta sig fram. Jag kunde inte sluta le, trots att snöflingorna samlades i mungiporna. Åh vilken eufori att få vistas ute i den friska luften! Jag har varit så instängd på sistone. Mina dagar har som mest förgyllts av några korta skogspromenader, men nu fick jag komma ut och röra mig på riktigt. Ospårat, i djupsnön, i snöstorm. Fantastiskt. Skogen låg stilla och gav skydd mot den värsta vinden. Vacker som alltid. Det ska fortsätta att snöa hela dagen imorgon och jag hoppas att jag får återvända till ett ännu vackrare vinterland efter den kommande helgen.
 
 
När vi kom hem till byn igen så handlade jag lite inför helgen och gjorde middag. Micke åkte iväg till pappa för att fixa skotern inför helgens bravader och jag och Leo tog ytterligare en långpromenad på en och en halv timme i byn. Nu har jag slutligen landat hemma i soffan med ett rusande gott samvete, mina ben är möra efter dagens aktiviteter och jag känner mig utvilad på ett mentalt plan. Imorgon åker vi till Kvikkjokk med Fredrik och Amanda, vi ska bo i en stuga och köra skoter, i vanlig ordning. Jag tar med mig längdskidorna om kalfjället skulle erbjuda bra före. De övriga får busa runt på skoter bäst de vill, jag trivs bäst på ett par skidor! Ibland funderar jag på att utöka min skidsamling med ett par turskidor. Jag vistas ju ändå en hel del till fjälls och då hade det ju varit underbart att kunna gå på tur när det är vackert väder. Vi får väl se om pengarna räcker till!
 
Nu ska jag sjunka ännu längre ner i soffan och andas ut inför veckans sista arbetsdag. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: