Första gången i Ylläs

 
Vi kom fram till Ylläs strax efter elva på fredagskvällen. Det var inte mycket mer än att "piss å gå lägg sä", som man brukar säga. Dagen därpå vaknade vi tidigt, for och köpte after ski-öl på närmsta affär och begav oss sedan till backen. Trots att halva fjället var opistat och därmed avstängt så avverkade vi nog de flesta pisterna den dagen, vi åkte från tio på förmiddagen till stängning. Sju timmar totalt. Ett otroligt vackert skådespel mötte oss när vi kom upp på fjälltoppen. Solen höll på att gå ner och molnen drog in över dalen. Där och då kunde jag inte vara mer tacksam över mitt intresse för slalom, som erbjuder mig möjligheten att få uppleva sådana stunder. Jag är så glad att min pappa var så envis och lärde oss åka slalom redan vid tre års ålder. Och att jag än i denna dag brinner för detta intresse, och friluftsliv överlag. Det är ren magi att få åka över kalfjällets oändliga vita vidder med vinden susandes i öronen.
 
 
Sådan eufori! Dessutom är jag så oändligt tacksam över att Micke också blev så fäst vid denna aktivitet. Att få dela stunder som dessa med någon man älskar är om möjligt ännu bättre! I alla fall så åkte vi oss trötta, vi tog en liten mini-afterski på hotellrummet, åt middag och slockade sedan redan vid halv nio på kvällen haha. Det är en sådan skön känsla när kroppen är helt utarbetad och lungorna är fyllda med frisk luft. Jag sov så himla gott den natten. Backarna i Ylläs är riktigt stora, breda och fina. Finnarna är väldigt duktiga på underhåll. Jag saknade väl ett lite längre alternativ, den längsta pisten var "bara" 3 km från toppen. Men det var superfint och vilka fantastiska vyer vi fick beskåda! Efter några korta åk på förmiddagen idag så åkte vi hem, svängde förbi Luleå lite snabbt, och har nu landat i soffan. En riktigt rolig och intensiv helg har det varit!
 
Nu är det bara sex veckor kvar innan vi återvänder till fjälls för ännu mera slalom, och jag längtar redan!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: