Grönskan är här

 
Nu när knopparna brister så är humöret i topp, sommaren är på god väg. Det är rent ljuvligt ändå, när grönskan sprider ut sig över åkrarna och svanarna trängs med tranorna på de öppna fälten. Fantastiskt, tycker jag, som annars inte gillar sommaren sådär överdrivet mycket. Haha den norrbottniska folksjälen, bitter och jävlig. Hur som haver så har jag jobbat rätt mycket de senaste dagarna, men avslutar veckan imorgon och då bär det av norröver i vanlig ordning. Det känns väl lite sådär att lämna södra Norrbotten som nu klätt sig i sommarskrud, men fjällen är ju också hemma. Så det ska bli skönt att komma hem och schlappänå nalta. Jag har dessutom fått mina semesterveckor beviljade i sommar så jag planerar redan nu inför Árasluokta och vandringen från Ritsem. Kommer bli så himla mysigt, kräver endast att vi inhandlar ett större tält innan vi beger oss. Och att lösa hur vi ska frakta upp resten av grejerna till stugan i Áras, för alltihop kan vi inte bära med oss. Kanske får Fiskflyg flyga upp resten av packningen? Ska ju ändå bo där i några veckor så det blir ju en del. Nåja, det blir ett senare bekymmer.
 
Nikko börjar inse fördelarna med att svalka sig i vattnet när värmen smyger sig på. Han verkar inte överdrivet besvärad av solen, vilket känns bra. Det har tidigare alltid varit ett ständigt orosmoment att ha mörka eller välpälsade hundar, sommarsolen tär mycket på dem. Lyckligtvis är Nikko rätt ljus och relativt korthårig, men det underlättar ju bara att han tycks gilla vatten.
 
 
Jag ska försöka mig på att packa inför morgondagen då vi gissningsvis kommer att fara direkt jag kommer hem från jobbet. Svårt, den här årstiden. Uppe på kalfjället är det fortfarande vinter, nere i dalgångarna och vid forsarna är det barmark men inte så varmt. Vi stannar till på tisdag så det enklaste vore ju att packa ner hela garderoben så är man ju förberedd på allt, haha. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: