En helg i paradiset

 
Nu i helgen tog vi oss äntligen upp till stugan i Njavve. Förra helgen åkte jag på helgjobb och missade således årets allra första vårvinterväder. Det blev dock en repris på det så vi packade skidorna och skotern och for uppåt och västerut. Vi kom fram fredagskväll och gick upp tidigt på lördagen för att ta tillvara på alla solstrålar. Micke och gänget skjutsade upp mig och Nikko på kalfjället, där drog jag på mig skidorna och vi begav oss ut på årets första topptur. Nikko och jag kämpade oss upp för fjällkanterna och jag måste säga att stighudarna hade ett sådant grymt grepp, även i svår lutning. Åh så kul det var! När vi kommit upp till toppen vände jag och susade ner för fjället med Nikko hack i häl.
 
 
Väl uppe på toppen blåste det rätt rejält så där blev vi inte långvariga. Den förkylning som legat och väntat på att slå ut gjorde det där och då och orken tog fullständigt slut, för både mig och Nikko. Lilleman som fortfarande bara har valppäls började att gny och skaka av kylan efter bara någon timme. Han grävde sig en grop i lössnön och la sig som en boll där inuti, då ringde jag efter hämtning. Micke kom efter en stund och hämtade upp oss med renkälken och tog oss sedan till trädgränsen. Vi åkte in i skogen en bit för att slippa fjällvindarna och gjorde där upp en eld. Nikko var så pass trött att han inte ens klarade av att sitta upp ordentligt utan att vingla, så jag bäddade in honom i min ullsjal och la han på några renskinn. Där låg han och sov medan vi övriga åt lunch.
 
Imorse var samtliga i gänget förkylda och rätt så utmattade efter gårdagens bestyr, så vi packade ihop och for hem strax efter lunch. Trots virusinfektionen så är jag så himla nöjd med helgen, alltså vilket väder. Älskade vårvinter, du överraskar mig varje år! Livet i fjällen kan vara rätt hårt emellanåt, men dagar som dessa finns det inget annat ställe jag hellre velat vara på.
 

Fy satan vad vackert, jag blir nästan lite avundsjuk! Superfina bilder :)

Svar: Åh förstår det haha! Tack så jättemycket :)
frilindgren.blogg.se

2017-03-06 | 15:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: