Hemavan tvåtusensjutton

 
I torsdags lämnade vi Nikko hos min mamma för att senare dra vidare mot fjälls. Denna gång var det för vår traditionella skidsemester i Hemavan. Micke och jag hade tagit ledigt hela torsdagen och for således tidigare än resterande del av familjen. Det snöade hela vägen fram till Tärnaby, sedan sprack det upp och blev strålande sol. När vi kom fram kastade vi oss ut ur bilen, drog på oss utrustningen och skyndade oss upp på kalfjället. Vi lämnade bilen så hastigt att jag glömde kameran. Det var så magiskt den dagen, alldeles vindstilla, fantastiska pistar (och helt okej även utanför pisten) - och klar himmel. Vi åkte så mycket vi bara orkade fram tills liftarna stängde. Senare på eftermiddagen anlände resten av familjen och vi sammanstrålade en stund på hotellet innan vi gav upp för kvällen och somnade redan innan klockan åtta. Fjälluften sög kraften ur oss alla och Micke och jag sov i typ tolv timmar, haha. Verkade som att vi behövde lite energipåfyllning.
 
Dagen därpå fortsatte äventyret och vi avverkade nog 6-7 timmar skidåkning per dag. Allt eftersom började vi söka efter nya utmaningar och började åka nere vid trädgränsen, bland fjällbjörkar och snårskog. Där krockade Micke med en björk, två gånger, haha. Blev nalta ledbruten men krigade på ändå. Därefter testade jag mina off pist-skills på kalfjället, fastän benen brände av all träningsvärk. Vi stannade till mitt ute på fjället, stack ner skidorna i snön och öppnade varsin dryck. Snacka om livsnjuteri på hög nivå. Jag har sagt det förr men åh så lycklig jag är över att ha detta intresse. Det går inte att med ord beskriva vilken eufori det är att åka slalom bland snötäckta fjälltoppar. Ni som aldrig testat: gör det! Glöm att det verkar svårt, det är verkligen värt det i slutändan. Det är utan tvekan världens bästa vinteraktivitet.
 
 
Nu har vi hämtat upp vårt lilla kärleksknyte från mamma och landat här hemma i soffan. Alla tre är utslagna och har inga planer på att göra något vettigt resten av kvällen. Bara koka en kopp te och ladda upp inför ännu en jobbvecka. Tänk om man kunde ha haft betald semester året om.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: