Lycka är lika med friluftsliv

 
Tiden innan knopparna slår ut, då snöfläckarna fortfarande härjar i skogslandet. Färglöst, grått, blött och trist. Med det sagt är man ju ute ändå, såklart. I väntan på grönskan for vi till Benbryteforsen, eller Bäinbrötte som den blankt heter på piteälvdalska. Nikko fick springa av sig. Jag vet inte om det är den brusande forsen eller doften av fuktig skog som gör honom helt lyrisk (kanske har han indirekt ärvt det från mig), men när jag tar honom till älven så blir han alldeles utom sig av lycka. Barmark. Frisk luft. Vår. Vad det än är som sprudlar inom honom så ger det mig så mycket glädje, att han älskar detta lika mycket som jag. Jag fick precis vad jag önskat mig; en äventyrshund. ♥ Nu har jag två pojkar i mitt liv att dela mitt frilufsande med. Micke som gång på gång konstaterat att han är så glad att han träffat mig, att mitt ihärdiga tjat om att fara upp till fjälls och ut till skogs fått honom att inse hur bra han mår av det. Hans friluftsintresse har väl alltid funnits där, underliggande, men han har aldrig fått leva ut det tidigare i sitt liv. Idag kan han stolt titulera sig som friluftsmänniska, men framför allt att han "ta mig fan aldrig varit utomhus såhär mycket innan jag träffade dig". Haha, naturen gör gott! Ett extra plus är om man får ynnesten att dela den med människorna (och djuren) man älskar.
 
I skrivande stund ligger Nikko begravd under en filt bredvid mig och sover tungt. Micke kommer hem när som helst och då ska vi fredagsmysa som aldrig förr. Steka renfilé och dricka gott vin. Vardagslyx, såhär i veckoslutet.
 
Ha det fint hörni och kom ihåg att vara ute mycket. Helst jättemycket. Varje dag.

Nemän, vilket härligt inlägg. Älskar också just det där, men jag behöver bli bättre på att bli en mer friluftsmänniska också. Jättefin hund också! Det är en härlig tid :)

Svar: Det är skönt att vara ute, behöver ju inte vara något omständigt men bara man tar sig ut :D Tack så jättemycket! ❤
frilindgren.blogg.se

2017-05-19 | 17:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: