Fjällvärlden i höstskrud

 
Tjaktja. Höst. Den bästa tiden på året, som jag sagt så många gånger förr. Anna och jag tog bilen och for västerut. Tanken var först att köra mot Arjeplog, men i sista sekund ändrade vi oss och for till Stora Sjöfallet istället. Vi far till Ritsem varje år, ibland två gånger per år. Det har blivit lite av en tradition. Denna gång blev det för att bevittna höstfärgerna och fotografera lite. I vintras körde vi ända upp till Sitas men i år vände vi om vid helikopterplattan i Ritsem bara för att vi skulle hinna förbi Njavve och laga middag. Det blev en lång sväng och vi var inte hemma igen förrän vid klockan nio på kvällen. Såhär års är det glest mellan bilarna på vägarna uppåt fjälls. Ett fåtal turister som avverkar den sista vandringen eller någon enstaka renskötare som avrundar sarvslakten. Fjällstationerna stänger och städar upp efter den hektiska sommarperioden.
 
 
Höstfärgerna briljerade och Stuor Muorkke var lika vackert som alltid. Vi stannade till vid receptionen i Stora Sjöfallet och där slängde jag i mig den godaste västerbottensostpajen någonsin. Innan vi for upp till Áras i somras så stannade Micke och jag till vid Naturum i Stora Sjöfallet och åt västerbottensostpaj där också, haha. Ett vinnande koncept, helt klart. Anna och jag körde längs med Ritsemvägen som om vi känner den utan till numera, stannade till vid en stenplatå med utsikt över Áhkká och stekte upp lite mat. Himlen sprack upp och det blev strålande sol hela resterande del av dagen - vilken toppentur det blev! När vi vänt om och kört hemåt igen gjorde vi en liten avstickare in mot Njavve och Kvikkjokk, där drog molnen in igen och det blev blåsigt och kallt istället. Så vi åt middag och sedan begav vi oss hemåt igen.
 
 
Nu jobbar jag en hel vecka i sträck men sedan går jag på en mindre ledighet ännu en gång. Även då blir det nog en sväng upp mot fjälls och även en eller två övernattningar. Jag längtar redan och hoppas på att höstfärgerna inte försvunnit helt då. Känner att jag behöver få utlopp för lite fotografering nu framöver då det mer eller mindre legat på hyllan under hela sommaren. En välbehövlig tripp upp till Sjöfallet för att få lite ro i själen för denna gång. ♥ På återseende, Stuor Muorkke.

Så mäktigt, wow alltså!:D
Underbara bilder :)
Kram!

Svar: Tack snälla! :)
frilindgren.blogg.se

2017-09-26 | 18:29:36

Vackra bilder, Ritsem är vackert.

Svar: Tack snälla! Jo, Ritsem är verkligen vackert. :)
frilindgren.blogg.se

2017-09-27 | 11:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: