Planering och flyttfunderingar

 
Plantorna till planteringen blev försenade och nu sitter jag alltså här med fem dagars ledighet och ingenting att göra, haha. Ska in på jobbet för ombyggnation imorgon dock, men i övrigt är det rätt stiltje. Hade behövt köpa extravikter till vapenskåpet och städa undan i vardagsrummet, så det kanske jag tar tag i. Så småningom.
 
Nikkos ben har blivit betydligt bättre nu och vi har påbörjat träning inför sommarens vandringar. Igår besteg vi ett lågfjäll som start, utan packning. Mest för att träna upp fötter och hjärna på kalfjällsterräng. Ifjol pajade jag min ländrygg med min nuvarande ryggsäck så den ska jag sälja iväg och istället köpa mig en Fjällräven Kajka 75L. Den riktiga vandringsträningen blir alltså först när jag fått hem den nya säcken. Det blir även att köpa en klövjeväska till Nikko i år då han ska få bära sin egen mat och sitt eget vatten under sträckan upp till Áras. Det är mycket som ska inhandlas och planeras. Vi skickar upp färskmaten med helikopter, övriga torrvaror har vi ju redan kört upp med skoter, men det mesta tar vi med oss upp i ryggsäckarna.
 
 
Jag har även sett över mina knivar inför sommaren. Ifjol åt hunden upp slidan på en av mina finare knivar och jag har i princip gått knivlös i snart ett år. Visserligen har jag ju ett par köpesknivar, men jag föredrar klart handgjorda knivar, alla dagar i veckan. Jag hade tänkt höra med Utsi om han har möjlighet att fixa en ny slida då kniven är hel och ren i övrigt. Annars har jag även hunnit beställa en ny kniv, av Per-Thomas. Han studerar på Samernas just nu och är riktigt duktig på hårdslöjd. Jag har fått välja bladlängd men i övrigt gett honom fria händer till hur den ska se ut. Masurbjörk i kombination med horn är ju en tidlös klassiker, men vi får se vad han åstadkommer. Till råga på allt har jag dessutom beställt ett nytt knivbälte och en vapenrem, som jag förhoppningsvis hinner få innan vi drar till fjälls i juli då sommarens kalvmärkningar drar igång.
 
 
Vi har ju sökt hus nu ett bra tag utan att ha hittat det vi är ute efter. Man ska ju inte skynda men vi båda är uppvuxna i villa och det tär på oss att bo i lägenhet. När vi körde till Arvidsjaur igår så utbrast Micke vad han skulle ha kunnat jobba med där, om vi skulle flytta dit. Jag höll på att köra av vägen. Jag är till hälften uppvuxen i Arvidsjaur, till hälften i Älvsbyn. Mina förfäder kommer från Arvidsjaur och av någon anledning har jag alltid dragits dit, till samma marker där mina förfäder levt. I Njallejaur, Auktsjaur och Fjällbonäs. Vidare västerut, mot Arjeplog. Jag söker mig dit, har alltid gjort det. Lekt i gamla granskogar som barn, bland röudoll och skåogsstjeir. Finast vore ju ändå att flytta till samma byar, kanske rent av samma hus, som mina förfäder byggt och vuxit upp i. Hur fint hade inte det varit? Nåja, hem är många ställen för mig. När rätt hus dyker upp så lär jag nog trivas vars vi än hamnar, så länge det är inom Pite älvdal.
 
I övrigt rullar livet på och jag hoppas på att så småningom komma igång med fotograferandet igen. Det är svårt att hinna med ibland, tycker jag. Tror att det har att göra med att ta sig tid. Inspirationen finns ju där, men jag har inte tiden att strosa runt planlöst i skogen på samma sätt som förr.

Jag köpte mig nyss en KAJKA 75l och jag har aldrig varit med om en säck som sitter så skönt! Du kommer inte bli besviken 👌🏻 Vad roligt om ni kommer närmre Arvidsjaur. Jag hoppas
ni hittar ett hus snart 😊

Svar: Nej jag håller med! Har provat en och den satt så himla bra, så den tror jag att det blir många fina turer med. :) Tack snälla! Det hoppas jag också!
frilindgren.blogg.se

2018-05-22 | 08:47:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: