En liten uppdatering

Hej mina fina.
 
Ni som följer mig på sociala medier kanske har noterat en viss frånvaro från min sida på sistone. Eller så har ni kanske inte det. I vilket fall som helst så stämmer det. Jag har nämligen raderat alla sociala appar på min telefon. November alltså. Mitt årliga fall. Årstiden som urholkar varje cell i min kropp. Jag börjar vackla i slutet av oktober och när november sedan tar vid sjunker jag ner i ett bottenlöst hål. Som att jag blir någon helt annan. En karaktärsförvandling som varar i några veckor, innan min kropp ställt om sig till mörkret och allt som hör därtill. Under november månad mår jag faktiskt väldigt dåligt. Värre än vad många tror.
 
I vilket fall som helst så valde jag mitt i denna misär att göra mig av med allt som får mig att må dåligt. Psykiskt som fysiskt. Nu råkar det vara så att sociala medier faller under denna kategori. Inte för att innehållet i sig får mig att må dåligt, utan för att sociala medier i sin helhet är lite av en stressfaktor som blir allra mest påtaglig under denna period. För mig i alla fall. Övriga delar av året kan jag balansera det med annat. Jag har inga problem att lägga undan mobilen helt och hållet och istället ägna mig åt roligare saker, men den här tiden på året - innan snöns ankomst - så fastnar jag där så lätt. I skärmen alltså. Och jag mår verkligen så sjukt dåligt av det. Skärmar mår jag dåligt av alla tider på året men det är sällan som jag låser mig vid dem. Jag gör ju oftast så mycket annat roligt av min tid. Men när jag inte kan vara utomhus så försvinner en jättestor och väldigt viktig del i mitt liv, och jag förfaller successivt. Vilket gör att skärmtiden tar mycket av den lilla energi jag har.
 
Tanken slog mig först när jag vaknade tidigt en torsdagsmorgon, mitt i november, och det första jag gjorde var att sträcka mig efter telefonen på nattduksbordet. Jag klickade slaviskt upp Instagram och började scrolla innan jag ens klivit upp ur sängen. En klump av ångest växte fram i magen och först då insåg jag att något var tokigt. Så jag raderade appen utan att ägna det en extra tanke. I samma veva avaktiverade jag Facebookappen. Sedan klev jag upp, kokade kaffe och skrev till Linnea. Packade sedan in hunden i bilen och for till Piteå. Den dagen sken solen så starkt och rimfrosten låg tät över tallkronorna. Det kändes som att livet återvände till mig när jag satt där på fyrhjulingen med hundarna i spannet framför mig. Det kändes rätt.
 
Jag har många gånger försökt sätta mig vid datorn och skriva ett inlägg här på bloggen för att beskriva mina känslor. Men jag har inte kunnat. Jag har skrivit några rader, som jag sedan raderat, om och om igen. Klumpen av ångest växte fram efter bara några minuter. Så jag lämnade datorn och la mig i soffan. Kikade på lite serier, drack te med mycket ingefära. Mådde bra igen. Det är först nu som jag kan sätta mig här framför datorn igen. Jag kom precis in efter en åtta kilometer lång promenad i bitig kyla. Solen håller på att gå ner. Jag känner mig så glad och lättad. Jag känner mig som mig själv igen. Kanske för att jag håller på att ta mig upp ur novemberhålet, nu när december snart är här. Jag bestämde mig för att vänta med sociala medier tills jag kände mig stark igen. Och det gör jag nu. Men jag vill inte tillbaka dit riktigt ännu. För jag har vunnit så himla mycket tid på att inte scrolla. Jag hinner med en extra kopp kaffe på morgonen. Jag hinner med fler samtal, fler skratt och fler kramar.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget. Annat än att säga att jag mår bra och att jag är på väg tillbaka igen. Ännu är jag inte riktig redo, men det kommer. Hoppas ni mår bra. ♥

Jag känner så igen mig i det du skriver, även om det inte är specifikt november som är så för mig. Utan sociala medier har blivit lite så överlag. Har dock inte kommit så långt att jag raderat apparna än, men ibland är jag sugen.

Jag blir i alla fall glad över att höra att du mår bra och att du är på väg tillbaka igen.

Svar: Jag förstår det! Tror alla hade mått lite bättre av att radera apparna ibland. Bara för en vecka eller så. Det jobbigaste med det var att lära sig att ha "tråkigt" mellan stunderna. Alltså att inte ha något att "fördriva" tiden med. Blev liksom så att man var tvungen ta tag i nytta istället då, haha. Men det var väldigt välbehövligt och nyttigt för mitt välmående.
Tack snälla du! :)
frilindgren.blogg.se

2018-11-27 | 16:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: